[Opnieuw bekijken] PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller – AliExpress

Een PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller werd verworven bij AliExpress imissky Design Co., Op te slaan. Met deze kaart breid je het aantal SATA-poorten op je pc uit., verder gaan dan die worden aangeboden door het moederbord.

Motivatie

Het huidige moederbord van mijn pc is een ASUS Z87-DELUXE. ze rekent op 10 SATA-poorten, zijnde zes van chipset Intel Z87 en vier van de twee controllers ASMedia® ASM1061, ingebouwd in het moederbord.

Zelfs met deze overvloed aan poorten, één ontbreekt nog, want dat heb ik momenteel 1 SSD, 4 HDD's, en 3 geïnstalleerde optische stations. Bovendien, er is een e-SATA-poort en twee lades met SATA-poorten in de behuizing Coolermaster HAF X, in totaal 11 apparaten.

Een van de lades heeft een SSD die ik gebruik als cache voor de HDD's, en de andere lade had geen kabel aangesloten vanwege het ontbreken van een beschikbare poort op het moederbord.

Ik sta op het punt er een te maken upgrade op deze pc, en onder de huidige moederborden zijn er geen modellen meer mee 10 deuren. ASUS heeft zelfs modellen met 8 deuren, maar andere grote fabrikanten, zoals MSI, hebben modellen met een maximum 6 deuren. Er is zelfs een topmodel, een MSI X570 MEG Ace, die schandelijk alleen heeft 4 SATA-poorten. grote blunder, hallo MSI?

Ik begrijp dat op dit moment de grootste vraag naar m.2-slots is, en dat de huidige kasten helaas steeds minder ruimte hebben voor SATA HDD's en SSD's, ten gunste van nutteloze lege ruimte onder het mom van koeling. Maar ik geef de mijne niet op Coolermaster HAF X, en ik zou ook niet snel een m.2 SSD moeten installeren. In eerste instantie zal ik alleen het basistrio updaten: moederbord + bewerker + geheugen. De rest update ik beetje bij beetje later. Dus, Ik heb een oplossing nodig voor het ontbreken van SATA-poorten op huidige moederborden.

En de eenvoudigste oplossing lijkt mij deze PCI Express-kaarten die SATA-poorten bieden. Ze zijn relatief goedkoop en lossen het probleem op. Maar ze zijn niet allemaal hetzelfde, zoals we hierna zullen zien.

keuze van PCI Express-kaart 3.0 x2 ZyDAS

De keuze van PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller tussen de verschillende modellen die beschikbaar zijn op AliExpress was te wijten aan een aantal redenen die ik hieronder zal opsommen.

Aantal SATA-poorten 3.0: 6

Dit is een simpele vereiste: hoe meer SATA-poorten 3.0, het beste! Als je nu niet dient, in de toekomst kan dienen. Op AliExpress staan ​​borden met twee, vier, zes, en tot acht SATA-poorten. Terwijl mijn volgende moederbord zal hebben 8 deuren, Ik had een model nodig met minstens drie meer. Zo, met een bord met zes ga ik lekker uitslapen. Ik heb geen bord gekozen met 8 poorten door de andere vereisten die ik hieronder zal vermelden, dan die van 8 deuren die ik vond voldoen niet.

Het is ook belangrijk om de versie van de SATA-poorten te controleren. Op alle borden zag ik dat de poorten SATA waren 3.0, de huidige versie die tot biedt 600 MB/s stroom (6 bruto GBP) voor de toestellen. Ze zijn achterwaarts compatibel met SATA II- en SATA I-apparatuur..

versie van PCI Express: 3.0

Het heeft geen zin om SATA-poorten te hebben 600 MB/s als de bottleneck op de interface zit PCI Express. Veel borden op AliExpress zijn PCI Express 2.0 en gebruik een enkele track (x1). Dit geeft een stroom van 500 MB / s, met andere woorden, een enkele SATA-poort 3.0 genoeg om de interface te verzadigen PCI Express. Elke huidige SSD zou worden beperkt door de interface PCI Express 2.0 x1, althans bij sequentiële lezing.

Een PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS usa-interface PCI Express 3.0, die bijna twee keer de bandbreedte heeft van de vorige versie van het protocol. Zo, voor moederborden met PCI Express 3.0 of hoger ze kan bereiken 3.940 MB/s omdat, Behalve zijn PCI Express 3.0, ze draagt ​​vier sporen (rijstroken). Dit is voldoende om rekening te houden met de 6 SATA-poorten werken op de limiet (6×600 MB/s = 3600 MB / s)

Mijn plan is niet eens om SSD's in de PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS, maar laat het over voor optische stations of hoogstens HDD's. Maar het is in ieder geval goed dat het een hoge bandbreedte heeft om mogelijk toekomstig gebruik te garanderen.

Sporen PCI Express 3.0: x4

Dit is een ander belangrijk punt. De meeste beschikbare boards gebruiken een interface PCI-Express x1, met andere woorden, gebruik een enkele track (rijbaan). Dus, ze zijn beperkt tot 500 Uw MB/s 985 MB / s, afhankelijk van de PCI Express-versie (2.0 of 3.0).

Een PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS het is x4, zodat ze erbij kan 3.940 MB / s. Merk op dat het een x4-slot nodig heeft, x8, of x16. Als het bord slechts een x1-slot beschikbaar heeft, is het toch beter om een ​​x1-bord te kopen, omdat de x4 niet past. Maar dan met configuraties met twee of meer videokaarten (SLI, Kruisvuur) in onbruik raken, het is gebruikelijk om slots te hebben PCI Express geld.

Chipset Asmedia ASM1166

Een andere factor die van invloed was op de keuze van PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS het was de chipset Asmedia ASM1166. Omdat ASUS ASUS-chipset gebruikt Asmedia op je moederborden, Ik neem aan dat ze van goede kwaliteit zijn.. Sommige borden vermelden niet de chipset dat gebruik, en dan wordt het moeilijk om risico's te nemen. Andere boards gebruiken chipset wonder en/of JMicron, die ook bekende merken zijn en ook in moederborden zijn gebruikt. Ik heb in ieder geval voor gekozen Asmedia vanwege andere eisen.

Uitpakken en testen

Een PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller aangekomen verpakt in een bubbelenvelop. Binnenin zat de plaquette in hard plastic. Wordt geleverd met twee spiegels, een standaard maat en een laag profiel.

Ik heb het geïnstalleerd in een PCI Express x16-slot op mijn huidige moederbord, een ASUS Z87-DELUXE. Hier moet worden opgemerkt dat ondanks het gebruik van het x16-formaat, intern ondersteunt het alleen 4 tracks (x4). Dit is een slot dat kan worden gebruikt door een derde grafische kaart., in Kruisvuur, met alle drie in x4-modus.

Aangezien ik maar één videokaart heb, geïnstalleerd in een PCI Express x16-slot, Ik zou het tweede PCI Express x16-slot kunnen gebruiken voor de PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS. Maar ik denk dat ik in dat geval het potentieel van mijn videokaart zou beperken, omdat met de twee PCI Express x16-slots in gebruik, ze werken alleen op x8. Zo werken ze tenminste met twee videokaarten, in SLI of Kruisvuur. Ik neem aan dat ze hetzelfde zijn met andere apparaten.. Beperkingen van de Z87-chipset…

In de handleiding staat ook dat alleen de eerste twee x16-slots PCI Express zijn. 3.0. Alle andere slots zijn PCI Express 2.0. Dus, mijn PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS het zal enigszins beperkt zijn op mijn huidige moederbord, en zal pas in de toekomst zijn volledige potentieel kunnen bereiken upgrade.

Bekijk de foto's en video van uitpakken en installatie van PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller:

Met het bord geïnstalleerd, Ik heb zojuist de ontbrekende ladekabel aangesloten. Windows detecteerde het kenteken en toonde de gegevens in apparaatbeheer. Ik heb ook haar gegevens gelezen met de Sisoftware Sandra:

Dit zijn de volledige gegevens:

SiSoftware Sandra

Device Information
Device Type : SATA Disk Controller
Device ID : Bus D, Apparaat 0, Functie 0
Officiële apparaatnaam : Controlador AHCI SATA Padrão
OEM Device Name : ASMedia Controlador AHCI SATA Padrão
Hardware ID : VEN_1B21 DEV_1166 REV_02
Device Name : ZyDAS Controlador AHCI SATA Padrão
Product ID : VEN_2116 DEV_2116 REV_02
Revision : A3

Power Management Features
Version : 1.2
Ondersteunt klokvertraging : Yes
Supports D1 PM State : No
Supports D2 PM State : No
Supports PME# : Yes
Supports PME Clock : No

PCIe Capabilities
Version : 3.0
Haven : 0
Fysiek slot geïmplementeerd : No
Phantom Functions Support : No
Maximum Payload Size : 0
Breedte : x2 / x2
Speed : 5Gbps / 8Gbps

Device Capabilities
Line Cache Size : 16bytes
I/O Range : No
Memory Range : No
Bus Master Capable : No
Special Cycle Recognition : No
Memory Write and Invalidate : No
Video Palette Snoop : No
Parity Error Response : No
Address/Data Stepping : No
System Error Line : No
Fast back-to-back Transactions : No
Detects Parity Errors : No
Supports System Error Line : No
Supports Parity Line : No
User Defined Format : No
66MHz Bus Support : No
New Capability List : Yes
Device Select Timing : Fast
Multi-Function Device : No
Header : 00
Interface : 01

Hardware Resources
Memory Range : DF082000
Memory Range : DF080000
INT Pin : A#
Dynamic Management : Yes

Performance Enhancing Tips
Warning 1204 : Linksnelheid lager dan maximaal ondersteund. Het apparaat staat mogelijk in de energiebesparende modus.
Tip 1202 : Apparaat ondersteunt geen busmastering.
Tip 2 : Dubbelklik op tip of druk op Enter terwijl een tip is geselecteerd voor meer informatie over de tip.

Hier hebben we wat interessante informatie. De eerste is blijkbaar de naam van de fabrikant: Jood, die fysiek niet op de plaquette staat, zelfs niet in de advertentie op AliExpress. Het is ook mogelijk om te bevestigen dat de chipset van ASMedia is.

Vreemd genoeg verschijnt daar ook de PCI Express-versie 3.0, maar ik weet niet of het verwijst naar de kaart of de sleuf. Het slot is vermoedelijk alleen PCI Express 2.0. Bandbreedte wordt geïdentificeerd als 'x2 / x2'. Ik neem aan dat het lees- en schrijfwaarden zijn. De snelheid wordt geïdentificeerd als '5 Gbps / 8 Gbps', waarbij ik ook aanneem dat het lezen en schrijven is. Hier begrijp ik dat de software de snelheid per rijstrook geeft, omdat in het geval van de videokaart '2,5 Gbps' wordt weergegeven / 8 Gbps', met de bandbreedte op 'x16 / x16'.

5Gbps is het equivalent van een enkele rij PCI Express 2.0, dat biedt 500 MB / s, het verdisconteren van de protocoloverhead. Anderzijds, 8Gbps zou een enkele rij PCI Express zijn 3.0, Wat gelijk is aan 985 MB / s, ook de protocoloverhead verdisconteerd. Zou de kaart dan werken in PCI Express? 3.0 x2? Ik denk dat het logisch is, immers de totale bandbreedte van PCI Express 2.0 x4 is iets groter dan PCI Express 3.0 x2.

De software geeft ook een waarschuwing dat de verbindingssnelheid lager is dan het maximaal ondersteunde, en dat dit kan betekenen dat het apparaat zich in de energiebesparende modus bevindt. Misschien heeft het te maken met het feit dat de slotondersteuning alleen PCI Express is 2.0 x4. ik zal moeten afwachten upgrade moederbord om zeker te zijn.

Opgemerkt moet worden dat de controllers ASMedia® ASM1061 ingebouwd in het moederbord werken alleen op PCI Express 2.0 x1. Sandra geeft bandbreedte 'x1 / x1’ en snelheid '5 Gbps / 5 Gbps'. Elke controller heeft twee SATA-poorten, zo zijn 500 MB/s voor elk paar poorten. Op deze manier de plaquette ZyDAS maakt gebruik van extra poorten op het moederbord zelf wanneer slechts één of twee apparaten op vol vermogen worden gebruikt.

Ik heb ook een test gedaan met een SSD aangesloten op de plaat ZyDAS om te zien hoe het zich gedroeg en het werkte perfect.

Volgen

Dit is de trackinginformatie van het pakket met de: PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller verkregen uit het systeem AliExpress:

2020.07.20 16:07 (GMT-7): Levering succesvol
2020.07.02 15:07 (GMT-7): Geaccepteerd door Last Mile Carrier
2020.06.28 05:10 (GMT-7): Aangekomen bij het bestemmingsland
2020.06.27 10:10 (GMT-7): Vertrokken land van herkomst
2020.06.27 10:10 (GMT-7): Vertrokken land van herkomst
2020.06.22 15:06 (GMT-7): Zending aangekomen op postkantoor in land van herkomst
2020.06.20 14:26 (GMT-7): Zending verliet magazijn van land van herkomst
2020.06.16 23:05 (GMT-7): Verzending in land van herkomst magazijn
2020.06.16 22:35 (GMT-7): Zending verzonden

En dit is de informatie verkregen van de Correios-website.:

20/07/2020
16:03
[VERWIJDERD] / SP Object afgeleverd bij ontvanger
20/07/2020
09:59
[VERWIJDERD] / SP Object achtergelaten voor levering aan ontvanger
17/07/2020
13:32
INDAIATUBA / SP
Objeto encaminhado
de Unidade de Tratamento em INDAIATUBA / SP voor Distributie-eenheid in [VERWIJDERD] / SP
16/07/2020
19:41
INDAIATUBA / SP	Objeto ainda não chegou à unidade
Por favor, Vertraging
07/07/2020
14:58
CURITIBA / PR
Objeto encaminhado
de Unidade de Distribuição em CURITIBA / PR voor behandeleenheid in INDAIATUBA / SP
07/07/2020
14:56
CURITIBA / PR Douane inspectie afgerond
02/07/2020
15:24
CURITIBA / PR	Objeto recebido pelos Correios do Brasil

Informar nº do documento para a fiscalização e entrega do seu objeto. Klik hier Mijn invoer
22/06/2020
16:30
HONG KONG /
Objeto encaminhado
de País em HONG KONG / naar land in internationale behandeleenheid / BR

Informar nº do documento para a fiscalização e entrega do seu objeto. Klik hier Mijn invoer
22/06/2020
15:57
HONG KONG / 	Objeto postado

Informar nº do documento para a fiscalização e entrega do seu objeto. Klik hier Mijn invoer

Samenvattingstabel

Dit is de aankoopoverzichtstabel:

Naam van het product::PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller
Originele naam:6Gbps PCI Express ASM1166 PCIe to sata 6G expansion Card sata 3.0 adapter HUB PCI express 4X SATA Adapter Computer components
Op te slaan:AliExpress imissky Design Co., Op te slaan
Moed:R $ 130,74
Huidige waarde:R $ 178,59
Betalingswijze:Internationale Visa-creditcard
Verzendtype::AliExpress Standaard Verzending:
Vrachtkosten::Vrij
Land van herkomst van pakket:China
Aankoopdatum:15/06/2020
Verstuur datum:16/06/2020
Bezorgdatum:20/07/2020
tijd onderweg:34 dagen
Gedeclareerde inhoud:USB Cable
Gemarkeerd inhoudstype:Commercieel voorbeeld
Aangegeven waarde:CNY 7.27
belast:Niet
Belastbaar bedrag:-
Belastingbedrag:-

laatste overwegingen

Een PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller é uma boa alternativa para quem precisa de mais portas SATA do que a placa-mãe oferece.

Ainda falta confirmar se ela realmente funciona em PCI Express 3.0 x4, mas vou ter que esperar pela minha próxima placa-mãe que está à caminho para poder fazer esse teste.

Deel dit artikel met je vrienden als je wilt 😉 . Als u ook wilt winkelen in AliExpress, direto van Hong Kong, klik hier en goede winkels.

Bijwerken (17/03/2021): Conforme informado pelo Hal Martin nos comentários, os dois valores que o Sandra mostra são na verdade o valor que está ativo no momento e o valor máximo possível, volgens de capaciteit van het bestuur. In mijn geval, ze waren 5 Gbps per band (PCI Express-buslimiet 2.0), in totaal 10 Gbps, of 1 GB/s, het verdisconteren van de overhead. en zoveel mogelijk 8 Gbps per band (PCI Express-buslimiet 3.0).

Mijn pc upgraden naar ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi AMD X570 moederbord, nu de PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller is aangesloten op een PCI Express-slot 3.0. Dus, het bereikt nu zijn maximale bandbreedte, van 8 Gbps per band. uitchecken:

PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS op SiSoftware Sandra.SiSoftware Sandra na upgrade van het moederbord (ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi AMD X570)

PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS op SiSoftware Sandra.SiSoftware Sandra na upgrade van het moederbord (ASUS ROG Crosshair VIII Hero Wi-Fi AMD X570)

SiSoftware Sandra

Device Information
Device Type : SATA Disk Controller
Device ID : Bus 4, Apparaat 0, Functie 0
Officiële apparaatnaam : Asmedia 116x SATA Controller
OEM Device Name : ASMedia Asmedia 116x SATA Controller
Hardware ID : VEN_1B21 DEV_1166 REV_02
Device Name : ZyDAS Asmedia 116x SATA Controller
Product ID : VEN_2116 DEV_2116 REV_02
Revision : A3

Power Management Features
Version : 1.2
Ondersteunt klokvertraging : Yes
Supports D1 PM State : No
Supports D2 PM State : No
Supports PME# : Yes
Supports PME Clock : No

PCIe Capabilities
Version : 3.0
Haven : 0
Fysiek slot geïmplementeerd : No
Phantom Functions Support : No
Maximum Payload Size : 0
Breedte : x2 / x2
Speed : 8Gbps / 8Gbps

Device Capabilities
Line Cache Size : 16bytes
I/O Range : No
Memory Range : Yes
Bus Master Capable : Yes
Special Cycle Recognition : No
Memory Write and Invalidate : No
Video Palette Snoop : No
Parity Error Response : No
Address/Data Stepping : No
System Error Line : No
Fast back-to-back Transactions : No
Detects Parity Errors : No
Supports System Error Line : No
Supports Parity Line : No
User Defined Format : No
66MHz Bus Support : No
New Capability List : Yes
Device Select Timing : Fast
Multi-Function Device : No
Header : 00
Interface : 01

Hardware Resources
Memory Range : FCA82000
Memory Range : FCA80000
INT Pin : A#
Dynamic Management : Ja

Hal Martin gaf ook aan is koppeling waaruit blijkt dat ASM1166 alleen PCIe Gen 3 x2. Het ondersteunt x4 niet en de kaartsleuf is alleen x4 omdat er geen fysieke connectorstandaard is voor x2. Daarom, de advertenties die het bord als x4 laten zien, zijn verkeerd, of verwijzen alleen naar het fysieke formaat. De kaart is zeker PCIe 3.0 x2 in het logische gedeelte. Hoe dan ook, het is een betere optie dan de meeste andere vergelijkbare kaarten die alleen PCIe zijn 2.0 x1.

2 1 stemmen
Artikelbeoordeling

Permanente link naar dit artikel: https://www.skooterblog.com/2020/07/30/review-placa-pci-express-3-0-x4-zydas-com-6-portas-sata-6gbps-e-controladora-asmedia-asm1166-aliexpress/

Register
informeren over
gast

4 Reacties
Ouder
jonger best beoordeeld
Inline-feedbacks
zie alle reacties

[…] Halverwege vorig jaar liet ik hier op Skooter Blog de PCI Express Card zien 3.0 x4 ZyDAS met 6 door…. Met haar heb ik in mijn geval de poorten voor HDD/SSD-lades aangesloten (Cooler Master Haf X), aangezien de poorten op het moederbord allemaal bezet waren met HDD's, SSD en optische stations. […]

Hallo Martin

> Interessant is dat de versie van PCI Express daar ook verschijnt 3.0, maar ik weet niet of het verwijst naar de kaart of de sleuf. Het slot zou gewoon PCI Express moeten zijn 2.0. Bandbreedte wordt geïdentificeerd als 'x2 / x2'. Ik veronderstel dat het lees- en schrijfwaarden zijn. De snelheid wordt geïdentificeerd als '5 Gbps / 8 Gbps', waar ik ook veronderstel dat het lezen en schrijven is.
> De kaart zou dan werken op PCI Express 3.0 x 2? Ik denk dat het logisch is, tenslotte de totale bandbreedte van PCI Express 2.0 x4 is iets groter dan PCI Express 3.0 x 2.

De software toont u de maximale mogelijkheden van de kaart (PCIe 3.0 x2) tegenover de werkelijke realiteit (PCIe 2.0 x2). De ASM1166 ondersteunt geen PCIe x4, alleen PCIe x2:
https://web.archive.org/web/20210317175425/https://www.asmedia.com.tw/product/45aYq54sP8Qh7WH8/58dYQ8bxZ4UR9wG5

De fabrikant levert een fysieke PCIe x4-connector omdat er geen standaard is voor een PCIe x2-connector.

Je kaart draait op PCIe 2.0 x2 (1.0GB/s) ongeveer de helft van de maximaal mogelijke bandbreedte. Als u upgradet naar PCIe 3.0 slot zou je 1,97 GB/s moeten behalen, het maximum ondersteund door de ASM1166.

[…] PCI Express-kaart 3.0 x4 ZyDAS met 6 SATA 6Gbps-poorten en Asmedia ASM1166-controller […]

4
0
We willen graag weten wat je ervan vindt, Laat jouw reactie achterx