MiSTER FPGA: bygg din egen eller kjøp en komplett med bare deler fra AliExpress – Oppdatert 2023

i begynnelsen av 2020 Jeg begynte å sette sammen MiSTER FPGA, enhet som er et resultat av et åpent prosjekt (åpen kilde) som gjenskaper forskjellige videospill, datamaskiner, og klassiske arkader på FPGA, tillate å bruke spillene dine, programvare, originale kontroller og tilbehør, med moderne TV-er og maskinvare.

Hvordan implementeringen gjøres på maskinvarenivå, trofast gjenskape den originale konsollen/datamaskinen/arcadebrikkene på FPGA, MiSTer har ikke de tradisjonelle problemene med emulatorer, som latens, lyd- og videodyssynkroni og begrensninger pålagt av vertsoperativsystemet.

Det var fire artikler her på Skooter Blog som rapporterte mine kjøp og montering av hver MiSTer-komponent, som jeg anbefaler å lese før du fortsetter:

 1. Bygge en MiSTER – del 1: Terasic DE10-Nano og IO-kort m/ Noctua NF-A4X10-FLX 5V – via direkte forsendelser
 2. MiSTer USB Hub – MiSTer-tillegg via direkte forsendelser – Bygge en MiSTer – Del 2
 3. 128MB SDRAM-modul for MiSTer FPGA – AliExpress – Bygge en MiSTer – del 3
 4. MiSTer offisiell sak, Lydbåndinngangskort og in-line strømbryter – Mister Addons via direkte opplastinger – Bygge en MiSTer – Del 4

Siden den gang har jeg brukt MiSTer mye, som kan sees i dette spilleliste som allerede har 192 vídeos de spilling no momento em que atualizo este artigo:

På den tiden trengte jeg å kjøpe de fleste delene av MiSTer i USA og omdirigere til Brasil, fordi AliExpress hadde få deler. I dag har situasjonen endret seg og det er nå mulig å kjøpe en komplett MiSTer direkte fra AliExpress, uten å bekymre deg for ordreviderekoblinger, med lav sannsynlighet for å betale skatt og vite at i tilfelle tap vil det være refusjon eller en ny forsendelse uten store hodepine.

Mange amerikanere og europeere forakter kinesiske leverandører fordi de ville ha dårligere kvalitetskontroll eller fordi de ikke donerer deler av overskuddet til de opprinnelige utviklerne., men faktum er at kineserne yter en bedre service for oss brasilianere, ved å sende med billigere frakt og automatisk deklarere en lav verdi for å minimere sjansene for beskatning.

For en amerikaner eller europeer lønner det seg virkelig ikke å kjøpe på AliExpress, fordi de har lokale leverandører som tar litt mer betalt, men de tilbyr bedre støtte i tilfelle problemer. Men, esses vendedores só enviam para o Brasil com fretes caros e declaram o valor completo da compra, som betyr at vi er nesten sikre på å betale høye skatter.

Alternativet endte opp med å bruke ordreomdirigerere, como en Fisken er rask, men i dette tilfellet er det greit å huske det, ved tap, safen, hvis ansatt, betale kun beløpet som ble oppgitt, og dette gjelder for enhver omdirigering. Dermed, risikoen for tap ender opp med å ligge hos kjøperen. Det er lav risiko, men det er.

Når det gjelder kvalitetskontroll, den fra de kinesiske selgerne er muligens ikke så bra, men det er verdt å huske at AliExpress tilbyr kjøperbeskyttelse, så hvis produktet kommer og ikke fungerer, utveksling eller refusjon kan enkelt ordnes.

Kjøper hele MiSTer

For de som foretrekker å kjøpe en komplett MiSTer med en gang og ikke bekymre deg for deler eller sammenstillinger, a Bitfunx det er på RetroScaler ofeecem modelos completos com 128MB de SDRAM, I/O-kort, hub USB, sak og alt annet.

Vær oppmerksom på at, segundo os anúncios, os kits são enviados desmontados por padrão e o comprador deve enviar uma mensagem se quiser que ele seja enviado montado.

Det er også mulig å kjøpe en MiSTer komplett med aluminiumskoffert fra MiSTerAddons i USA. I dette tilfellet anbefaler jeg å omdirigere bestillingen med Fisken er rask for å unngå høye skatter.

Sjekk ut noen komplette MiSTER-alternativer:

Kjøpe MiSTer-delene

Hvem foretrekker å kjøpe delene til MiSTer, muligens gradvis, og montere på egen hånd kan også gjøre det. Det er ingen lodding involvert, og det er mye enklere enn å bygge en PC. La oss prøve hver komponent å følge.

Terasic DE10-Nano

Terasic DE10-Nano.

Terasic DE10-Nano.

Dette er MiSTer-hovedkortet. Utover FPGA-brikken Altera Cyclone V, den inneholder også en ARM-prosessor og DDR3-minne, som brukes med en optimalisert Linux-kjerne for å grensesnitt med filer og andre grunnleggende oppgaver.

Den har allerede en HDMI-utgang., microSD-kortsporet, USB OTG, RJ45-kontakt for Ethernet-nettverk, etc. Det er grupper av pinner for utvidelse, hvor I/O-kortene og SDRAM-minnet er koblet til.

Brettet kommer med USB Type A til Mini-B og Type A til Micro-B kabler., strømforsyning, 8 GB microSD-kort, og fire silikonføtter.

Merk at den er beregnet for akademisk bruk, dette brettet er subsidiert av store produsenter som Analog Devices, DEM (Integrated Silicon Solution Inc., Würth Electronics, og Panasonic. På grunn av dette selges det for en mye lavere pris enn et kommersiellt brett med lignende komponenter.. Prisen den selges for betaler sannsynligvis ikke engang for komponentene..

DE10-Nano kan kjøpes direkte på Terasic, eller i store elektronikkbutikker, som Mouser og Digikey. Ved å kjøpe direkte fra Terasic er det mulig å dra nytte av Intel FPGA University Program, som tilbyr rabatter for universitetsstudenter og professorer. Jeg betalte US$ 110,00 på tidspunktet med rabatten, og full pris var US$ 130. Dessverre har prisene gått opp og i dag går det for US$ 146 med rabatten og US$ 170 med full pris.

Terasic sender direkte til Brasil, men bare for kurer som garanterer ca 100% i skatter. Jeg anbefaler, derfor, sende til USA og omdirigere til Brasil gjennom Fisken er rask.

Etter hvert dukker DE10-Nano opp for salg på AliExpress, så du kan også sjekke det der før du kjøper. Men, prisene er ikke alltid gode, da det er en komponent som kinesiske selgere kun videreselger fra Terasic.

Den Altera Cyclone V kommer uten kjøleribbe. Det anbefales sterkt å legge til en for å unngå problemer med overoppheting.. En kjøleribbe følger vanligvis med I/O-kortene., som også vanligvis har en vifte.

SDRAM-kort

128MB SDRAM-modul for MiSTER FPGA.

128MB SDRAM-modul for MiSTER FPGA.

SDRAM-minnekortet er valgfritt, men den brukes av de aller fleste MiSTer-kjerner, er praktisk talt essensielt. Hun blir med i gruppen 20 inngangs- og utgangspinner til DE10-Nano, og IO-kort er ofte nøye utformet for å gi plass til SDRAM-kortet.

Merk at DE10-Nano allerede har DDR3-minne i ARM-delen, men SDRAM-minne er raskere fordi det kan kommunisere direkte med FPGA, kreves av de fleste kjerner, mens andre kan bruke det valgfritt.

De første SDRAM-kortene hadde 32 MB, men så ble de løslatt 128 MB, som støtter de største Neo Geo og Game Boy Advance-spillene. Vær forsiktig når du kjøper, fordi begge modellene selges. Jeg anbefaler å kjøpe 128 MB for tryggheten ved å kunne kjøre et hvilket som helst spill fra hvilken som helst kjerne.

128MB-moduler er tilgjengelig fra ulike AliExpress-selgere:

IO-kort

MiSTER IO-kort.

MiSTER IO-kort.

IO-kort er valgfritt, og tilbyr vanligvis følgende varer:

 • VGA-kontakt;
 • lydkontakt fra 3,5 mm com TOSLink;
 • 3 knapper;
 • 3 LED lyser status;
 • Sekundært SD-kortspor (for noen kjerner);
 • FAN (fan) for å avkjøle FPGA;
 • utvidelseskontakt (i form av en USB-kontakt 3.0, men det er ikke USB!);
 • Ekstra kontakter å integrere MiSTer i saker.

IO-kortet kobles til en av gruppene til 20 inngangs- og utgangspinner til DE10-Nano. Den er allerede designet for å passe perfekt og sitte på toppen av DE10-Nano, i stedet for akrylhetten som følger med.

Det finnes også et digitalt IO-kort som ikke har de analoge utgangene., men la gruppen være fri 20 pinner for mulige utvidelser i prosjektet som krever en ekstra SDRAM-modul. Det er ingen spådommer om at noen fremtidig kjerne vil trenge denne andre modulen., så jeg ser ikke mye fordel med det digitale IO-kortet, selv om jeg aldri har brukt de analoge utgangene til mitt tradisjonelle IO-kort.

Tradisjonelt IO-kort er allment tilgjengelig fra AliExpress-selgere, selv i kombinasjoner med SDRAM, Hub USB, etc. Her er noen alternativer:

Quem preferir a versão digital também tem algumas opções:

Hub USB

O Hub USB til MiSTer.

O Hub USB til MiSTer.

for å koble til tastaturet, mus, styrespaker, gamepads, og andre USB-enheter på MiSTer er det nødvendig å bruke en USB Hub, ettersom DE10-Nano bare har én microUSB OTG-port.

Et bredt utvalg av USB-huber kan brukes. En OTG-kabel kan brukes til å konvertere microUSB OTG-inngangen til en USB Type-A. Avhengig av antall og type enheter som kobles til, anbefales det å bruke en eksternt drevet USB-hub..

MiSTer-prosjektet inkluderer et USB-kort som kan monteres under DE10-Nano, gir et mer profesjonelt utseende og slipper å la en tradisjonell USB-hub henge fra blokken.

Tastaturet kan kobles til USB-portene., og Bluetooth-adaptere, WiFi, og originale kontroller, som de av Atari, Mega Drive og Super Nintendo som jeg allerede har vist her på Skooter-bloggen.

Vær oppmerksom på at det er små variasjoner i USB Hub-kort, spesielt i måten de mates på. Noen har en strømkontakt som DE10-nano, andre har en tradisjonell USB-port. Uansett, de kommer vanligvis med et lite førerhus som dobler ytelsen til DE10-nano-kilden., slik at den også driver navet. USB-tilkoblingen er laget med en liten bro mellom DE10-nano og huben. Broen er også vanligvis inkludert.

USB Hub Boards er allment tilgjengelig fra AliExpress-selgere. Her er noen alternativer:

RTC-kort

RTC-kort (Real Time Clock) para o MiSTer FPGA.

RTC-kort (Real Time Clock) para o MiSTer FPGA.

Noen kjerner som ao486(PC), Archie(Acorn Arcjimedes), BBC Micro Master 128K, Minimig(Amiga), MSX, TSConf (ZX Spectrum) bruk sanntidsklokke. Denne måten, MiSTer gir ekte dato og klokkeslett for disse kjernene. MiSTer kan hente dato og klokkeslett fra Internett hvis en tilkobling er til stede. Denne RTC-platen er valgfri og brukes kun til å gjøre det samme med MiSTer offline, bruke et batteri for å holde styr på tiden når MiSTer er av.

RTC Board er også allment tilgjengelig fra AliExpress-selgere. Her er noen alternativer:

Comprei a minha na RetroScaler Official Store.

ADC-in-kort (Lyd/båndinngang)

ADC-in-kortet er valgfritt og tillater bruk av en ekstern lydkilde, som en kassett-inngang. Tidligere var det vanlig å lagre dataprogrammer og data på kassettbånd og noen kjerner tillater tilkobling til en kassettspiller slik at brukere kan lese sine gamle kassetter..

Jeg har et ADC-in-kort som jeg kjøpte fordi det var relativt billig og jeg ville ikke legge igjen et hull i dekselet mitt hvor kontakten skulle være., men jeg endte aldri opp med å bruke.

A placa ADC-In agora também já está disponível na AliExpress:

Tastatur og mus

Portable 2,4 GHz trådløst tastatur med Touchpad & Receptor, MC Saite genuino, 800DPI e 88 nøkler, 2 pilhas AAA (Ekte MC Saite 88-Key 800dpi Portable 2.4G Wireless Keyboard w / Touchpad & Mottaker (2*AAA))

Portable 2,4 GHz trådløst tastatur med Touchpad & Receptor, MC Saite genuino, 800DPI e 88 nøkler, 2 pilhas AAA (Ekte MC Saite 88-Key 800dpi Portable 2.4G Wireless Keyboard w / Touchpad & Mottaker (2*AAA))

Et tastatur og mus kan brukes til å konfigurere MiSTer og kan kartlegges for å utføre funksjonene til kontrollere og mus til de originale enhetene. For de som vil bruke MiSTer kun for konsoller og arkader, tastaturet kan til og med unnlates i hverdagen, siden kontroller også kan brukes i menynavigering, og IO-kortknapper kan brukes til noen grunnleggende funksjoner.

For de som skal bruke datamaskinkjernene, et tastatur er viktig. Allikevel, Jeg anbefaler å ha et trådløst tastatur tilkoblet, selv om det er å la det ligge i skuffen mesteparten av tiden. Jeg bruker en tastatur med pekeplate som jeg har siden 2012.

AliExpress har mye trådløst tastatur med pekeplate-alternativer, for enhver smak. Her er det noe:

Adapter for Bluetooth

Mini Adapter USB Bluetooth v4.0 CSR Dongle.

Mini Adapter USB Bluetooth v4.0 CSR Dongle.

En Bluetooth-adapter kreves for å bruke Bluetooth-kontrollere og -tastaturer. Adaptere basert på CSR8510- og BCM20702-brikker støttes. De fleste av dem bruker en av disse to brikkesettene.

Jeg bruker en Dualshock 4 som hovedkontrolleren til MiSTer, så en bluetooth-adapter for meg er viktig. Jeg kjøpte min på AliExpress. Sjekk ut noen alternativer:

Wi-Fi-adapter

De som ikke kan bruke et kablet nettverk på MiSTer kan bruke et WiFi-adapter fra liste over støttede WiFi-adaptere.

Jeg bruker Ethernet på MiSTer, så det endte med at jeg ikke kjøpte en WiFi-adapter. Nos foruns oficiais do MiSTer há um relato de os dongles com o chipset MT7601 funcionam:

Strømbryteren

Linjefilter med Force Line Individuelle tilbakestillbare effektbrytere.

Linjefilter med Force Line Individuelle tilbakestillbare effektbrytere.

DE10-Nano har ikke bryter, slik at MiSTer alltid er på når strømforsyningen er på. Så, et nyttig tillegg er en slags bryter som kan installeres mellom strømforsyningen og MiSTer, eller før strømforsyningen.

Jeg kjøpte til og med en fra MiSTer Addons, men jeg endte aldri opp med å bruke, fordi jeg i stedet bruker kilden koblet til en strømskinne med individuelle brytere.

Det er vanskelig å koble til brytere etter kilden, da mange av dem forårsaker et lite spenningsfall som gjør at MiSTer ikke fungerer.. på grunn av det, Jeg vil ikke referere noen av AliExpress uten å kjenne dem.

Den Filtro de Linha com Disjuntores Rearmáveis Individuais 5 T, Force Line, Acessórios para Computador, Preto está disponível na Amazon do Brasil.

microSD-kort

Sandisk Ultra 512GB microSD-kort.

Sandisk Ultra 512GB microSD-kort.

DE10-Nano kommer med et microSD-kort på kun 8 GB, og veldig sakte. Brukes til å teste MiSTer, men å sette spillene til så mange systemer, inkludert noen som bruker CDer opprinnelig, det er bedre å ha et veldig stort microSD-kort. Alternativt kan du bruke en ekstern HD eller få tilgang til noe nettverksdeling, som på en NAS.

Jeg valgte en cartão microSD Sandisk Ultra de 512GB disponível na AliExpress, og det fungerer perfekt. Eis algumas opções de loja para adquiri-lo:

Sak

MiSTer samlet seg til slutt i sin offisielle sak.

MiSTer samlet seg til slutt i sin offisielle sak.

Alle som ikke vil forlate MiSTer naken kan legge ham i en sak. Prosjektet inkluderer saker som kan skrives ut på 3D-printere. senere dukket opp saker akryl, deretter de som er laget med PCB (min er en av dem) og for øyeblikket er den nyeste moten saker av metall.

Når du kjøper etuiet er det greit å forsikre seg om at det er kompatibelt med kortene som brukes., spesielt USB-huben. Det er mulig å kjøpe kofferten i sett sammen med platene fra samme produsent for å unngå feil. Jeg syntes Bitfunx-dekselet var ganske kult:

Cabo HDMI

9º Cabo HDMI 2.0 4K 3D 60Hz Ventilasjon av 2 meter, på emballasjen.

9º Cabo HDMI 2.0 4K 3D 60Hz Ventilasjon av 2 meter, på emballasjen.

Vær oppmerksom på at DE10-Nano ikke inkluderer en HDMI-kabel., så du må kjøpe den separat hvis du ikke har en igjen. Det trenger ikke være noe for fancy., da DE10-nano ikke består HDMI-spesifikasjonene 1.4. Jeg bruker en Cabo HDMI 2.0 da Vensjon, som jeg anbefaler:

Cable Network (Ethernet)

Cabo Ethernet (cat5e) laget for Chromecast Ultra.

Cabo Ethernet (cat5e) laget for Chromecast Ultra.

DE10-Nano inkluderer heller ikke en nettverkskabel, så du må kjøpe den separat i tilfelle du ikke har en igjen og ikke bruker WiFi. Jeg bygde en til meg selv med kabel og plugger fra Furukawa.

Ethernet-tilkoblingen er 1 Gbps, så ingenting for fancy er nødvendig. En cat5e-kabel er nok. Den som vil ha noe klart kan gå fra Ugreen eller Vention som ikke har noen feil:

Strømforsyning

DE10-Nano strømforsyning.

DE10-Nano strømforsyning.

DE10-Nano kommer allerede med en 2A strømforsyning, og det er nok til å drive resten av MiSTer-elementene som IO-kortet og USB-huben.. Men, hvis enheter som bruker mye energi er koblet til USB-portene, energien som kilden gir, er kanskje ikke nok.

spesielt, Eksterne harddisker som ikke har en kilde (USB-drevet) har en tendens til å ha problemer hvis den brukes med MiSTer med original DE10-Nano-font. Siden jeg ikke bruker en ekstern harddisk, trengte jeg aldri å oppgradere..

for de som trenger, en Mener det godt produserer en 5V og 4A forsyning som er sterkt anbefalt for MiSTer:

Endelige betraktninger

Jeg håper denne guiden med disse koblingene har vært nyttig for alle som ønsker å kjøpe eller montere MiSTer uten å være avhengig av amerikanske og europeiske selgere som ikke gjør det enkelt for brasilianere, sender kun for dyr frakt og oppgir de reelle verdiene.

Se estivesse montando meu MiSTer hoje tentando gastar o mínimo possível, provavelmente pegaria um kit completo da RetroScaler com-saken, io bord, SDRAM, USB-hub, etc. Resten av varene vil også få alt fra AliExpress.

Se dinheiro não fosse problema, minha opção seria por comprar tudo da MiSTer Addons, pagando todos os impostos. Mas uma alternativa meio termo é comprar alguns itens específicos do MiSter na MiSTer Addons redirecionando via Fisken er rask para economizar, og kjøpe de mest vanlige varene (microSD-kort, etc.) på AliExpress.

Evitei colocar preços aqui porque eles oscilam bastante conforme a cotação do dólar e promoções dos vendedores, então é melhor clicar nos links para conferir. Allikevel, o MiSTer sai muito mais barato que comprar alguns dos consoles originais que ele implementa. Um Neo Geo sozinho custa mais que um MiSTer e o Neo Geo é apenas um dos muitos consoles que o MiSTer implementa com perfeição.

Desde a minha aquisição vários núcleos melhoraram, novos sistemas foram implementados. Praticamente não uso mais meus Super Nintendo, Mega Drive, Master System, Atari 2600, e PlayStation originais. E ainda tenho à disposição as implementações de muitos outros consoles que eu nunca tive. Definitivamente o MiSTer vale a pena!

Compartilhe o artigo com seus amigos se você gostou 😉 . O Skooter Blog precisa de sua ajuda na divulgação para continuar existindo.

0 0 ønsker
Artikkelvurdering

Permanent lenke til denne artikkelen: https://www.skooterblog.com/2023/01/29/mister-fpga-monte-o-seu-ou-compre-um-completo-so-com-pecas-da-aliexpress-atualizado-2023/

Registrere
varsle om
gjest

4 Kommentarer
Eldre
yngre topp rangert
Innebygde tilbakemeldinger
se alle kommentarer
Jonas

Hallo, parabéns pelo ótimo guia. Todavia, quão baixas são as chances de pagar o imposto no Aliexpress? Pelo valor do produto, se a receita achar que ele vale tudo isso, 60% é bem salgado. Vi na tua montagem que apenas compraste o Módulo SDRAM por lá.  

4
0
Vi vil gjerne vite hva du synes, Legg igjen kommentaren dinx
()
x